Sunday, December 4, 2011

Keistimewaan Air Zam-Zam


ok , mesti ada kenalan blogger,tak kiralah parents ker,saudara ker,pakcik mokcik kita ker yang pergi haji tahun ini.
kalau diorang pergi mesti tak ketinggalan kita nak suruh diorg belikan air zam-zam,kurma dan sebagainya yang asli dari bumi Mekah kan.

cerita pasal air zam-zam ini,tahu tak,air zam-zam ini penuh dengan keistimewaannya..

nak tahu apa kajian ke atas air zam-zam ini...
inilah kajian yang dibuat keatas air zam-zam.


Air Zam-Zam yang baru sampai dirumah,yang telah parents SB kirimkan kepada adik abg ipar SB yang sedang bekerja disana selama 2 bulan sehingga selesai Haji..10 liter RM 100

KAHERAH: Tidak kiralah sehaus mana pun kita, sekiranya dapat secawan air zamzam, ia pasti dapat menghilangkan dahaga dan memberi tenaga.


Setelah melakukan banyak kajian mengenai sifat kimia dan fizikal dalam air zamzam, Dr Hamdi Saif dari Universiti Iskandariah membuat kesimpulan, air zamzam adalah air yang terbaik di dunia.
Dia menemui yang air itu mempunyai keseimbangan sempurna dalam elektrolit dan mineral surih yang penting untuk kesihatan tubuh badan.
Di samping itu, air itu adalah semula jadi, bersih dan tulen, dan bebas daripada semua mikroorganisme patogenik.
Kata Dr Hamdi, “Air zamzam sangat bagus digunakan untuk membantu mengubat penyakit buah pinggang, jantung dan pelbagai penyakit kronik yang lain.”
Air zamzam telah dianalisis di makmal di dunia Arab dan Eropah dan dibandingkan dengan air botol biasa daripada negara lain.
Mendedahkan hasil analisis itu, Dr Hamdi berkata, “Tidak seperti air lain, air zamzam mengandungi jumlah kalsium, magnesium dan florida yang cukup. Ia adalah sifat unik yang dapat menyegarkan jemaah yang kepenatan.”
“Kami dapati air zamzam selamat diminum dan tiada tarikh luput. Air ini 100 peratus tulen, tidak mengandungi klorin atau bahan kimia lain,” katanya

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

health (5) info (13) just for fun (13) religious (6) sport (4) tutorial (6)